Oras de biciclisti

“ Bucurestiul este un oras de infanteristi si biciclisti, vecine. Uite,eu in doua luni, am scos masina de doua ori .La ce-mi trebuie sa zac in ea o ora si mai bine pana la Universitate? Si cand ajung , mai caut inca o ora loc de parcare,ehe . Cu bicicleta mea fac un sfert de ora pana acolo. Lejer .O leg de un gard cu lantul si ma duc la ale mele.Cand termin cu angaralele, o iau si merg sa descurc altele ori ma plimb .La servici doar eu si portarul nu intarziem .Da’ ala are casa chiar in firma.Toata lumea vine gafaind ,barbatii isi fac nod la cravata si cucoanele isi dau cu ruj ,in lift.
Intr-o zi secretara lu’ Balauru a venit vopsita numai la un ochi .Aoleo, ce m-a durut burta de ras !
I-au facut niste pusti de la resurse poze .Cica ,vai Mimi ce bine arati astazi ,stai sa te pozam.A fost caterinca mare, ca astia, la un moment, au bufnit in ras si s-a prins aia.Lacrimi,scandal,deh. Nu s-au scos decat cu un buchet baban de flori . Derbedeii astia mi-au facut-o si mie .Ai dracu, mi-au intepat cauciucurile la senileta,ca asa-i zic eu bicicletei mele .Nu mai pot dupa ea !O data ,de doua ori .M-am pus la panda si i-am prins dar nu le-am zis nimic .A doua zi si-au gasit toti trei masinile zgariate .Vai ce suferinta si ce de lacrimi ! Ti se rupea inima de ei.Care aia masii ne-a jupuit masinile ? Domnu’ Paul n-aveti idee cine isi face de cap in parcare ca ne-a belit vopseaua de pe usi ? Nu stiu ,nene,ca si mie mi-au intepat rotile la senileta .Nu i-oi prinde eu odata,ehe.
Vecine, astia sunt tampiti ei dar prosti, nu.Nu s-au mai atins de senileta mea.Dar nici eu nu am mai lasat-o vraiste in drum .Stii ce am facut ? Am pandit un loc bun in parcare ,mi-am dus masina acolo si am lasat-o chiar in fata firmei .Cand ajung la servici ,descui masina,bag senileta in ea si pana plec, nu ma doare capul . Cand plec,descui,o iau,hop in sea si da-i bice .Am un pretenar si el cu microb.Cand are interese prin Mihai Bravu ,ma suna .Nene Paule ,las si eu bicicleta la garaju’ matale ? Gata,nene ! Vine omu’,descui masina ,isi pune bicicleta – are un Dahon, vecine,parfum – pleca pe jos colo,colo unde are interese .Cand termina vine ,o ia ,mersi ,noroc si tai-o .In patruzeci de minute e la el in Mall Militari .A luat seama la mine si a facut si el din masina garaj de bicicleta .Tot o tinea degeaba in fata blocului .M-a si invitat .Daca o sa am treburi in Miliatari,nu ma doare capu ‘ ,bag senileta la el .Pai ce ,e de colea ? Mi-ar mai fi bun un garaj din asta in Baneasa si unul pe la Sala Palatului si as umbla in tot Bucurestiul ca boierul. Iute,ieftin si santos. Auzi,da ‘matale nu lucrezi pe langa Cismigiu ? Ia sa te gandesti !Lasa, domne , masina acolo si du-te cu bicicleta .Iesi mai bine si mai ieftin .Cand mergi in Mihai Bravu o lasi la mine ;in Militari avem omul nostru ,vorbesc eu cu el pentru mata. Daca facem rost de un garaj din asta si in Baneasa suntem boieri . Ce,nu-ti porneste masina ?Vrei sa te imping eu ? Te mai gandesti la ce-am vorbit,da ? Salut,sa traiesti ! “

Un comentariu:

Mastercosty spunea...

SUPER TARE IDEEA CU GARAJUL PENTRU SENILETA