Insule de calm

La parterul Palatului Ştefănescu din Piaţa Romană studentele stau cuminţi la rând să cumpere covrigi calzi.
Soarele proiectează dinspre Calea Victoriei raze orizontale care lungesc umbrele semafoarelor până aproape de Pizza Hut.

Liceul Madgearu scapă stoluri ciripitoare de şcolăriţe care se decid greu încotro să o ia.Pe Dacia maşinile cu motoarele pornite se odihnesc iar şoferii lor cască, privind în gol.

Pe trotuarul Ambasadei un sepepist se întreţine cu o poliţistă mărunţică.La colţul cu Polonă magnolia pare hotărâtă să înflorească până mâine.

În Grădina Ioanid tufele de forsiţia ard potolit cu flăcărui galbene şi subţiri. Câţiva muncitori curăţă de gunoaie lacul artificial sub privirile severe ale bustului Ion Voicu, de pe soclul căruia au căzut şi ultimele două plăci de faianţă de baie.
Unul dintre corcoduşii roşii a înflorit fără să-i mai aştepte pe ceilalţi şi este in pericol să fie deocheat.
Pe banca preferata- până acum vreo patru ani- de acad.Ştefănescu ,un domn în trenci răsfoieşte Adevărul de seară.
În Dumbrava Roşie casele austere urmăresc fiecare trecător cu o suspiciune rezervată.
Prin Piaţa Spaniei doi pensionari cu alură de veterani îşi iau plimbarea higienică discutând cu gesturi largi şi opriri dese, pentru clarificări.
Pe Dacia fluviul de automobile bălteşte în continuare dar ici-colo fulgeră, ca păstrăvii, biciclişti liberi .
Strada Barbu Văcărescu săpată adânc de anul trecut, arată ca un drum de ţara mai ocolit şi încurcă puţin paşii doamnelor discrete care merg la Dichiu pentru Denia din Joia Mare.

Un comentariu:

INCERTITUDINI spunea...

Sarbatori luminoase!