Ancheta

- Intră !
- Şefu,m-aţi chemat .Ordonaţi !
- Preda,ce zbieri aşa ? Uf ce mă doare capul . Ce e mă ,cu ăia ?
- Bătaie pă stradă .Le-am dat să scrie .Ea a venit cu avocatu .
- Frun martor ai ?Aoleo,capul !
- Este şi martor .Şefu ,luarăţi şi dumneavoastră freo pastilă, ceva ?
- Fă-i să cadă la pace.Dacă nu vor – ştii,la tribunal .Nu iau eu hapuri . Spune-i lu' Marcela să vină cu două cafele .Hai.Să nu trânteşti uşa .Ce mă doare ,domne !
- Am înţeles .Să trăiţi !Două mari .
..................
- Scriserăţi,gata ? Domnu' avocat ,v-am rugat scurt,da ? Veniţi pe rând la mine în birou cu declaraţia .Hai mata primul .
........
- Ia loc ,dă foaia să văd ce ai scris .Aşa . Subsemnatul Petre Talpă , daţi-mi buletinul ,aşa ,născut ,aşa,fiul lui aşa şi aşa, de profesie brancardier la Spitalul de Oase, declar că în ziua de ,aşa, în timp ce mă întorceam de la depozit unde fusesem să iau o pungă de adeziv,aşa,pe trecerea de pietoni de la Timonierului cu strada Frumoasă am fost lovit de un Q 5 negru cu numărul ,aşa,de către o femeie care vorbea la telefon .Punga de adeziv s-a spart,piciorul meu a troznit şi m-a aruncat pe asfalt.Când am dat să mă ridic, din maşină s-a dat jos o femeie cu un retevei în mână şi care vorbea la telefon cu mâna cealantă.Când m-a văzut pă jos,s-a speriat şi a leşinat iar reteveiul şi telefonul i-a căzut din mână şi nu s-a mai găsit după aia.Eu văzând care e treaba,m-am ridicat cum am putut şi împreună cu un boschetar care bea pe acolo,unu Gică ,care mătură prin faţă pe la buticul lu coana Speranţa,am târât femeia mai la umbră lângă un tomberon şi pentru că nu se scula am cumpărat de la butic o sticlă de apă şi am stropit-o niţel.Dacă am văzut că nu merge i-am desfăcut niţel bluza să ia aer şi i-am dat uşor două palme care după aia s-a trezit şi a întrebat că unde sunt şi când a văzut a început să mă drăcuie şi să mă facă nenorocitule şi că cine i-a luat telefonul.Faţă de acestea eu declar că cucoana este vinovată că m-a călcat pe dreptul meu de trecere rupându-mi piciorul care o să stau cu el in gips doua luni şi nu mai pot munci .Rog organele să facă dreptate şi mai vreau să recunosc sub jurământ ca nu ştiu ce şi-a făcut ea cu telefonul ,dacă e cazul merg şi la detectorul de minciuni...Bine,semnaţi aici,vă duceţi şi staţi în sală ,o să vă chem mai încolo.Să vină şi doamna !
.......
- Luaţi loc ! Domnu avocat ,staţi acolo .
Ia să vedem ce aţi scris .Da...
- Domnule inspector ,întâmpinarea este redactată de către mine în strictă conformitate cu adevărul şi declaraţiile clientei mele .Poftiţi cartea mea de vizită .
- Bine,ia spuneţi doamnă !
- Pardon,eu mi-s fişioară .
- Ce ? Ce sunteţi ?
- Clienta mea doreşte să precizeze că nu e casătorită şi vă roagă,dacă se poate, să o apelaţi cu termenul domnişoară.
- Aşa ? Da,ia să vedem declaraţia .Subsemnata Carla Pruni ,buletinul ,va rog.Da ,e bun şi paşaportul .Staţi puţin că nu e bine.În acte scrie că vă numiţi Carolina Prună .Ce e asta ,domnu avocat ?
- Scuze,domnişoara este mai bine cunoscută pe numele dânsei de artistă.Carla Pruni,nu aţi auzit de dânsa ?E persoană publică .
- Şi ce dacă? O să modificaţi la urmă că altfel tot ce aţi scris nu e valabil.Aşa .Născută,la data de ,aşa,la Cahul,Republica Moldova,cu reşedinţa în,aşa,strada ,aşa .Ce căutaţi dumneavoastră la şapte dimineaţa pe strada Timonierului,duduie ?
- Ia tovarişce căutam iaca nica.Viniam di la o pretină undi am durmit toatî noapchia şî mirjiam la mini acasî ca sî mî culc.
- Bine,bine,vedem noi.Aşa .În dimineaţa zilei de,aşa,pe trecerea de pietoni de la ,aşa,fiind la volanul maşinii mele,mi-a sărit în faţă un individ beat care a început să-mi adreseze injurii şi semne obscene.Am oprit motorul maşinii ca să văd ce doreşte şi când m-am lămurit am pus mâna pe telefon să cer ajutor.dar individul m-a smuls din maşină mi-a luat telefonul,m-a lovit în cap, mi-a rupt hainele de pe mine şi m-a înjurat.După un timp m-am trezit din leşin,plină de vânătăi şi mirosind a urină lânga un coş de gunoi.Am constatat că î-mi lipsea telefonul care era o amintire de familie de o mie de euro şi din maşină crosa de golf a prietenului meu care deţine proprietatea maşinii.În urma acestei agresiuni am suferit diverse leziuni vizibile care mă opresc pentru cel puţin o lună să-mi exercit profesia de artistă pierzând anumite contracte şi programări.Vă rog dle.Comandant să nu scăpaţi din vedere nici aspectul moral şi demnitatea mea de persoană publică care au fost serios zdruncinate.
- Mda,semnaţi aici, duduie .
- Mersî ...
- Domnu avocat şi dumneavoastră aici.
- Desigur.Mulţumesc şi onorat să vă cunosc .
- Bine,staţi în sală,să vină şi martorul .Aşa,vă chem io .
..............
- Ia loc .Ia zi ,cum a fost ? Scriseşi ? dă-ncoa să văd .
- Subsemnatul Tufescu Georgian care mă cunoşte lumea din cartier de Gică ,data naşterii,domiciliul,şomer,aşa...,aşa mă aflam în dimineaţa zilei de azi în capu străzii Frumoasa că aveam intâlnire cu un coleg să ne căutăm ceva de muncă şi beam ceva dintr-o sticluţă de apă plată când a trecut pe acolo unu care i-am cerut o ţigare şi care nu mi-a dat dar m-a tratat cu înjurături şi vorbe de băi boschetarule.Pe când ne tot înjuram noi, apare o maşină mare şi neagră care el fiind atent la mine se sperie de ea şi scapă din mână o pungă de nisip care se sparge.Care lăsându-ma pe mine începe să o înjure pe fata de la volan care să dă jos să vadă ce e cu o bâtă mare în mâna.Ăsta când o vede pornită începe să se vaite de picior şi se apleacă .Doamna se apropie să vadă care treaba şi ăsta când îi vine bine se îndreaptă repede şi îi trage un lat de palmă drept in barbă de s-a auzit până la mine .La care fata cade drept în cur trăznită şi ciomagul sare într-o parte iar telefonul în alta.Atunci ăsta strigă la mine să vin încoa care am târât-o pe femeie pâna la tomberon şi ăla o înjura ca să să trezească că altfel se pişe pe ia .La care mi- dat bani sa iau de la buticul coanei Speranţa o sticlă de apă .La care când m-am întors fata se trezise şi zicea că unde se află şi era udă toată iar ala o înjura de chiuşaptele măsii .Care după asta nu a vrut să bea din apă,coana Speranţa nu a vrut nici ea să-mi dea banii pe ea şi atunci am vărsat-o pe jos.Atunci a venit organele care ne-a luat pă toţi dar pă mine degeaba pentru că nu ştiu nimica de telefonul femeii, nici nu l-am văzut.Asta mi-e crucea şi declaraţia .

- Bine ,semnează şi marş în sală .
......
- Ordonaţi Şefu ! Vă mai doare ?
- De-asta –ţi pasă ţie ,mă ? I-ai împăcat ?
- Nu vrea nimeni .Nu încercaţi şi dumneavoastră ?
- N-am voie să mă bag.Auzi,dar a lovit- o rău pe Carla ?
- Nu prea,dar de unde o ştiţi , şefu ?
- Mă , aici eu întreb .Clar ?
- Da,Şefu !
- Dacă nu vor trimite-i la tribunal.Şi să vină Marcela cu o cafea.Hai,marş .
Să nu trânteşti uşa !

Niciun comentariu: