Marcheting*





Vă salut şi bună dimineaţa ,ăăăm...,bine aţi venit la Plaja Pelicanul ,ăăăm....sunt Digei Toto Bălăcescu gazda voastră din acest sezon la postul de radio Pelican,ăăăm...începem deocamdată cu un anunţ ,ăăăm... a fost adusă la noi o fetiţă pierdută ca la trei anişori ,ea nu ştie cum o cheamă dar ţine în guriţă o suzetă pe care scrie Sorana ,ăăăm ...mămica ei este aşteptată să o ia de la noi,ăăăm... şi acum ,muzică pentru toată plaja, interpretată de Umek.

Difuzoarele se pornesc din toate părţile cu o furie prospătă .Plaja este arhiplină .Trebuie să ai grijă pe unde calci .Soarele arde atroce . Printre pieile goale ameţite de căldură şi de răgetele din boxe circulă micul dejun de sezon.Un tip atletic şi bine bronzat poartă o cutie cu porumb fiert şi provoacă onor clientela :
- Porumbielu de la Gică ,vi-l aduc la păturică .
Cavalerii află că fetele care îi însoţesc astăzi nu poftesc porumb.Dar să mergă în apă ar dori ? Nici . Pleacă ei atunci ,unul câte unul, să se scalde lăsând fetele cu ale lor şi se aruncă în valurile verzui .

Întrerupem muzica pentru câteva clipe să vă anunţăm că astăseară în staţiune vine mult aşteptatul spectacol ,ăăăm... Artiştii pe val ,susţinut de extraordinara trupă a companiei Pantazio, ăăăm...care prezintă unii dintre cei mai mari actori şi cântăreţi în frunte cu diva internaţională Ramona Băbescu, ăăăm ...rezervaţi-vă din timp biletele ,ăăăm... şi acum iarăşi muzică .

Câtă vreme băieţii sunt în apă damele au mai vorbit una-alta dar se pregătesc să se plictisească.Unul câte unul apar şi ei şi trage fiecare la a lui.
- Nu mai veneai ?Stau ,aici ,singură .Vezi că mă uzi.Cum e apa ?
- Super; s-a băgat apă caldă pe litoral.De ce nu ai venit ?
- Lasă,mai încolo .Acuma dă-mă pe spate cu cremă.
Printre trupurile goale păşind ca pe sârmă un puştan iute oferă din toţi plămânii borcane cu nomol original.
- Nu vrei să te dau mai bine cu nămol d’ăsta original ? mustăceşte dumnealui dar este clar că nu merită răspuns .

Muzica se calmează un pic numai cât să anunţe DJ Toto încă odată fetiţa pierdută şi porneşte iar să urle.De lângă stâlpii pe care sunt agăţate boxele a zburat tot nisipul şi până şi căţeii evită locul .
Bărbaţii suportă greu soarele şi invită fetele pe terasă la suc, fără nici un spor .
Pleacă singuri să le aducă la cerceaf dacă e mai bine aşa şi rămân acolo să bea bere la umbră.

Muzica se mai domoleşte ca să anunţe DJ Toto ceva incredibil şi anume că pentru revendicarea fetiţei găsite s-au prezentat două mame diferite .
Căldură mare,muzică tare,înghesuială : se mai zăpăceşte omul.

Bărbaţii se repliază iarăşi pe rând lângă partenere cu un suc ori o îngheţată pe care le prezintă ca scuză pentru cât au lipsit .

- Ţi-ai luat ziar ,mami ? Ce mai scrie ?
- L-am luat pentru tine,de unde să ştiu ? Ia,ce zice ?

Barul Pelicanul,ăăăm...vă invită la un interesant concurs de băut bere .Se acceptă numai zece participanţi ,ăăăm.... iar învigătorul câştigă un bilet la spectacolul Artiştii pe val de astăseară ,ăăăm...concurenţii trebuie să vină cu două beri cumpărate de la bar până la ora unsprezece ăăăm...când se dă startul .Şi acum ,muzică .

- Hai,că mă duc şi eu ,da ?
- Ei,na ! Stai şi citeşte ziarul .
- Bine .Ia uite şi aici un concurs .Aha,aha ! Zice că Editura Rumanitas face concurs de recenzii pentru cărţile pe care nu le poate vinde.Dă şi premii dar nu spune de ce fel.
- Nu cumva de bere ? Ia lasă şi dă-mă cu cremă .
- Dar în apă nu te bagi ?
- Nu .
- Atunci te bag eu .
............
- Nu,nu,lasă-mă jos,nu vreau ...

La staţia radio se anunţă că a mai fost adusă o fetiţă gasită şi ca s-a aplanat conflictul dintre cele două mame precum şi ca la concursul de bere s-au prezentat numai doi participanţi dar până vin şi ceilalţi opt va cânta pentru toată lumea Lady Gaga .



*Stiinta Marketingului este cu totul altceva desi principiile de baza sunt aceleasi ori foarte asemanatoare.

Niciun comentariu: