siNUciderea unui rebel ***



In zorii zilei de 13.0x in padurea de langa Satul Prepeleac fostul Judet Romanati a fost gasit trupul unui tanar spanzurat de un copac cazut la pamant ,putrezit.La primele cercetari efecuate la fata locului de catre un culegator de mure naturale,ecologice, care a dorit sa ramana anonim ,prima data a fost gasit un bilet. In bilet tanarul Fifici Stanescu recunostea si regreta fapta .

Reactia autoritatilor.Un comunicat de presa mai putin.

Ne-am deplasat in localitatea Prepeleac apartinatoare de Comuna S.,unde am gasit toate institutiile zavorate. In sat domnea o atmosfera sumbra si oficialii excedati de probleme si doborati de durere ,adunati la Bufetul Scamatoru S.R.L. Solicitand aici primele informatii agentului de politie comunitara Butuc M.,acesta ne-a declarat de la inceput ca nu recunoste nimic iar apoi ne-a indrumat sa ne adresam sefului de post Haihui Nicolae sau biroului de presa judetean. La sediul Postului de Politie ,lacatul pe care il remarcasem inca de dimineata pe usa, era la locul sau.Singurele informatii pe care le-am putut obtine a fost de la un domn care pastea capra in curtea Primariei.Acesta fiind unchiul D-lui Haihui Nicolae ,seful de post,ne-a asigurat ca nepotul sau este plecat ,de opt luni ,in Aragon ca salahor la santiere.Apeland ,in disperare de cauza, la IPJJ am avut sansa de a lua legatura chiar cu Dra.Subinspector Bella Schwein care ne-a asigurat de tot sprijinul .Acest sprijin s-a concretizat in promisiunea emiterii unui comunicat oficial care era in lucru .


Investigatii ingreunate intentionat.Primele indicii.Un tanar rebel al generatiei EMO.
Fiind in criza de timp deoarece ultimul microbuz trecea prin zona la orele 18 ,am reluat cercetarile pe cont propriu si iata ce am aflat pentru cititorii nostri.
Mai multi locuitori ai satului care erau adunati la susnumitul bufet ,pentru ca se adusese bere, ne-au relatat amanunte interesante pentru a limpezi aceasta tenebroasa drama . Datele furnizate initial au fost totusi incomplete deoarece reporterul,inainte de a intra in criza de timp,a intrat in criza de bani si nu a mai putut sustine cu bere destainuirile surselor sale de ocazie.Totusi punand cap la cap franturile de informatii culese, iata ce am aflat.


Tanarul care a tulburat linistea micii localitati de tara era un tanar de isprava .De fapt de mai multe ispravi,se poate spune,care pana la treizeci si patru de ani ai sai l-au tinut departe de satul natal, internat in mai multe institutii ale Statului.Specialitatea sa era adunatul rufelor de pe sarma si al gainilor din cotetele altora .Ultima data si-a luat la revedere de la consateni doi ani ,pentru furtul unui cal.El a fost prins in flagrant datorita calului,care nu s-a lasat sa fie furat si aplicandu-i o lovitura de copita l-a prabusit in grajd, pana la sosirea organelor competente care au intocmit actele premergatoare si au inaintat cazul Justitiei. Aici tanarul a recunoscut fapta si a fost incarcerat pentru doi ani si alte sase luni rest din alte pedepse mai vechi.
Din aceasta pedeapsa a efectuat patru luni ,trei saptamani si doua zile, dupa care a fost eliberat pentru purtare buna.


O afacere incalcita.Nimeni nu-si asuma raspunderea.Miezul problemei.


Cea mai mare dintre calitatile lui Fifici S. era aceea ca fiecare nazbatie pe care o facea o recunostea imediat ce era prins si nu mai taragana ani de zile cauza cu avocati si expertize.
La cazul de care ne ocupam in relatoarea noastra tanarul insa nu a mai vrut, cu nici un chip, sa recunoasca.Nu a recunoscut decat in ultimul sau bilet ca a violat-o pe Ramona.
Timp de doua luni cat a durat instrumentarea cazului ,la toate insistentele notabilitatilor comunei,rudelor prietenilor si chiar ale Ramonei a refuzat cu incapatanare sa se declare vinovat.
La inceput , am aflat ceva mai tarziu, ca nici tanara Ramona Ciuperca nu a recunoscut violul dar i s-a explicat de catre mai marii satului ca trebuie sa se hotarasca urgent deoarece daca implinea 18 ani, recunostea de geaba .
Satul tanjea dupa notorietate deoarece avea mare nevoie de fonduri.Pentru a construi un pod peste o valcea pe unde urma ,mai incolo,sa se faca un drum si pentru a realiza un asezamant sanitar prin parteneriat public-privat ( sic) langa Bufetul Scamatorul srl.,deoarece nu se mai putea…
Odata ce a fost obtinuta declaratia, stropita cu lacrimi de ciuda, a minorei ( inca) Ramona C.,toate institutiile media au fost alerate de oroarea violarii unei copile din satul Prepeleac si factorii locali si-au pregatit declaratiile .

Suspect a ramas si pana acum faptul ca nici un organ de presa ori tv nu a preluat cazul nici la doua saptamani de la declansarea lui.Singura televiziune care a trecut pe aceste meleaguri,de atunci,a fost reprezenata de o echipa de la Discovery Channale care in trecere spre Vulcanii Nisiposi s-a oprit la Scamatorul sa bea bere.


Fitilul care a declansat drama.Cateva crime sangeroase si doar una ratata.Suicidul din padure.


In preziua sosirii noastre, organele locale au luat hotararea sa-l trimita pe tanarul Fifici in judecata,desi nu se declarase vinovat .El devenise ,de acum ,periculos prin faptul ca ameninta ca va da in vileag cum ca Ramona C. nu e minora,ca are doi copii si de sase luni un prieten care o ajuta sa sape gradina .Ca din cand in cand mai vin sa sape in gradina la asazisa minora si altii pe care ,daca nu este lasat in pace, o sa-i dea in fapt. Si ca politia merge cam des dupa declaratii la ea acasa,dar numai seara...
Cand a auzit asemenea vorbe ,agentul de politie Dl Butuc ,a actionat asupra recalcitrantului cu un spray cu piper si a intentionat sa-i puna catusele care insa, spre stupoarea tuturor, erau blocate si nu au putut fi desfacute.
Fata de acestea, tanarul intimat a parasit Postul de Politie,s-a dus acasa si a scos dintr-o capita o pusca de vanatoare cu teava retezata pe care o avea dintr-o excursie in Basarabia si a inceput sa umble prin sat ,cu pusca intr-o mana si sticla in cealalta ,amenintand cu razbunarea .Disperat la culme,tanarul a inceput ,la un moment dat, sa traga in tot ce misca .
Mai intai a impuscat niste rate,dupa aceea un cocos care statea indiferent pe un gard si mai la urma un purcel care se scalda intr-un sant.In spiritul corectitudinii de jurnalist trebuie sa mentionam ca purcelul nu a fost nimerit dar a facut mare zarva.

Terminand cartusele si votca, tanarul Fifici a cerut cu imprumut o sfoara de la o venerabila doamana care nu doreste sa-i dezvaluim numele si a apucat-o spre padure.
Cercetarile ulterioare arata ca in padure, tanarul nostru, a folosit sfoara pentru a-si confectiona un lat original cum nu a mai fost descris in nici un tratat de Medicina Legala ,l-a legat de un copac aproape secular si si-a dat drumul in gol.

A fost descoperit a doua zi de culegatorul de ciuperci ,despre care am relatat la inceputul articolului ,datorita urletelor deznadajduite ale acestuia.Rupt de foame si de sete ,cu biletul langa el.

In loc de concluzii.
Numai o expertiza riguroasa va stabili ce s-a intamplat ,pentru ca sunt mai multe ipoteze,dar numai trei dintre acestea pot fi luate in seama.
1.Latul a fost executat neprofesionist.2.Sfoara a fost prea subtire . 3.Copacul a fost scorburos si putred.
Daca ne este ingaduit sa facem o apreciere ,ultima varianta este cea mai verosimila deoarece tanarul a fost gasit cu sfoara intreaga de gat si cu un picior prins de bustean.Din aceasta cauza urla atat de tare,din aceasta cauza a fost descoperit de catre culegatorul de afine si tot din aceasta cauza nu a putut sa scape si sa se mai spanzure odata .
La ora la care scriem acest articol tanarul Fifici ofera amanunte mai multor posturi Tv care mediatizeaza cazul ,urmand ca declaratiile catre politie si Procuratura sa fie programate la o data pe care partile o vor stabili prin acord mutual.Deocamdata Dl Fifici a revenit la declaratia initiala potrivit careia nu a violat-o niciodata pe Ramona Ciuperca . Despre aceasta putem sa va spunem ca isi mentine plangerea de viol dar nu se stie pentru cat timp.

Persefora BRICIU , Decebal CARPEN.
Fotografii de Bubu Melu SUFA

Nota redactiei . Colectorul de fructe ecologice de padure detinea autorizatie valabila numai pentru ciuperci .Afinele si murele reprezinta o ocupatie abuziva a acestuia .Si acest caz senzational va fi limpezit de corespondentii nostri la fata locului in articolul lor de maine.

*** Preluare dupa JURNALUL DE GROAZA

Niciun comentariu: