Legate

Pentru unii, sfârşitul anilor şaizeci şi primii ani şaptezeci au marcat etapa în care tot ce zbura era comestibil.
Fetele testau minijupele şi nu ieşeau din casă fără eyeliner în gentuţă iar băieţii se credeau nemuritori şi umblau lăţoşi . Scandalurile erau legate de oprirea filmului Reconstituirea după trei săptămâni şi piesei Revizorul, după trei zile.
De-abia după o generaţie studenţii culegeau mere şi pere din plopii campusului Regie.Mai era mult până acolo.

La Clinica Medicală Doi de la Spitalul Brâncovenesc profesorul Galea începea vizita strict la ora opt .Avea atunci vreo şaptezeci de ani .Era un lungan blajin care ţinea Clinica într-o mână de fier. Semăna la fire şi la fel cu Ioan Paul Secundus care va fi Papă după un deceniu.Cu studenţii se purta ca un bunic şi asculta cu bunătate răspunsurile repezite ori anapoda la întrebările sale.Spunea uneori :Ţineţi-vă ochii deschişi şi mintea limpede.
Avea şi pilde :
Prin douăzeci a făcut epocă postul hidric.Bolnavii de scarlatină internaţi nu primeau de băut o săptămână.A fost o tragedie.Se credea că e o scarlatina mai virulentă.Pierdeam saloane întregi de copii.Rar scăpa vreunul ,mai mult mort decât viu.Până când dintr-un salon cu cinci copii pierduţi,un ţigănuş de cinci anişori a ieşit după săpămâna de dietă vioi şi jucuş .Am aflat după un timp de ce.Nici un copil nu primise de băut dar ţigănuşul bea pe şest din oliţe .S-a hidratat şi a scăpat.Nu fiţi repeziţi.Sunt boli la modă şi tratamente la modă care trec lafel ca moda.
În acel an aproape jumătate din studenţii de la Clinica Doi au fost lăsţi repetenţi . Caz unic in Istoria Medicinei.Spitalul Brâncovenesc a fost demolat la scurt timp iar de blajinul profesor nu s-a mai auzit.

Zilele trecute o ninsoare adevărată a înfundat porţile şi trotuarele .Pietonii au mers două zile într-o fraternitate cu maşinile pe mijlocul drumului sau mai pe margine.
Un actor octogenar de la Naţional curăţă zăpada.Mai are doar in faţa porţii dar până la garaj e făcută. Maestre,nu aţi găsit pe nimeni să vă ajute,se poate dumneavoastră la lopată ? Dragă ,nu am găsit şi asta e,la unşpe am spectacol,trebe să ies.
Daţi la mine
!Mulţumesc,lăsaţi,mai am niţel .

La ora ceaiului o damă piţigăiată se oripilează la tv.de spectacolul pe care îl dau cetele de oameni sărmani care adună alimentele ce plutesc pe un lac imund .Poliţia nu are ce să le facă şi nici altcineva,se pare.

La vulcanizarea de la Piaţa Gemeni vine să facă presiunea la roţi actorul din rolul principal al filmului Eu când vreau să fluier....Doi lei.

Niciun comentariu: