Un an greu

Pentru aproape toată lumea anul care se termină aduce tot felul de surprize ,petreceri şi serbări.
Nu este chiar sigur de ce se bucură fiecare .
Unii o fac pentru că au scăpat de el ca de o pacoste iar ăştilalţi pentru că şi-au pus în fapt speranţe mai noi ori mai vechi. Interesant este că şi cei care au nimerit-o şi cei care au zbârcit-o se bucură la finele anului, de numa .

Tot în zilele de sfârşit de an pe lăngă chefuri şi năzdrăvănii, mulţi cad pe gânduri şi se apucă de urzit pretenţii cu scadenţă pentru la anul .
Pentru categoriile care nu sunt interesate sau habar nu au ce le trebuie – ca bebeluşii,fetele de liceu,ori centenarii – aşteptările viitoare sunt formulate de către neamuri,aparţinători ori binevoitori.
Important este că anul care va veni o să plece la drum, îngreunat de un munte uriaş de cereri, speranţe şi vise .
Va fi un an greu .

Este adevărat că şi planurile şi aşteptările multora sunt mai mari ca Everestul dar dreptul la speranţă este poate şi singurul drept garantat pe bune.
După cum, nu s-a pomenit să existe dorinţă – cât ar fi ea de imposibilă – să nu fi fost posibiă ,dacă aşa a fost să fie .

Speranţele încărcate pentru la anul - pe categorii - sunt doar două .
Oamenii îşi doresc fie ceva ce au, fie ceva ce nu au .
Sau,mai mult din ceea ce au – unii – ori ,măcar puţin din ceea ce au de cea mai mare trebuinţă –alţii .
La categoria întâia s-ar înscrie cei care ar dori mai multi bani,mai multe case ,mai mult pământ ori mai multe onoruri .
La cea de a doua s-ar putea califica semenii noştri - care mai au puterea să spere - ce ar crede că s-a făcut o minune dacă ar putea să se întoarcă de pe o parte pe alta în patul unde stau bolnavi de ani .

Odată o femeie se ruga şi plângea amarnic în faţa altarului.Ce să fie ? Era bolnavă ,pierduse pe cineva ,avea bărbat rău? Nu. Copii avea,erau sănătoşi ,avea ce le pune pe masă ? Da. Atunci ? Plângea pentru că Domnul Îşi luase ochii de de la ea şi ai ei. Adica de ce ? Pentru că de un timp îndelungat nu le mai dăduse nici un necaz .Da. Spera să aibă şi ea parte de un necaz la anul - cum au parte toţi cei aflaţi în grija Lui.

Sunt tot felul de speranţe şi mai toate sunt date pe seama fiecărui An Nou .
Unele speranţe se vor împlini , altele nu .Noi suntem datori să ne formulăm cererile şi dorinţele după capul nostru .
Pentru la anul şi la mulţi ani .

Niciun comentariu: